Zomersluiting

De zomer is officieel begonnen. De deelnemers van de dagondersteuning hebben plezier in de tuin (locatie Kanaleneiland). Er staat volop (Marokkaanse) munt maar ook twee soorten bonen, ui en we hebben vijgen. En ja, we krijgen door het mooie weer ook zin in vakantie! We merken dat onze deelnemers graag weg willen, naar familie, naar Marokko of andere bestemmingen. Iets wat er de afgelopen jaren door Corona vaak niet van gekomen is. De komende weken vertrekken er veel mensen. Reden waarom we hebben besloten om Attifa te sluiten van 1 t/m 21 augustus.

Maandag 22 augustus 2022 zijn we er weer en hopen we weer veel mooie activiteiten te ondernemen. Naast tuinieren organiseren we verschillende groepsactiviteiten zoals bingo, dammen, computeren, samen lunchen, wandelen, maar ook informatiebijeenkomsten. En regelmatig organiseren we samen met (wijk)partners leuke activiteiten en uitjes. In het eerste half jaar van 2022 hebben we onder andere georganiseerd:

>> In samenwerking met INSAN (een Utrechtse studentenvereniging) hebben we een mooie dag voor de deelnemers georganiseerd. Een ontmoeting tussen jongeren en ouderen, waarbij de studenten onze deelnemers hebben getrakteerd op spelletjes en een BBQ.

>> In samenwerking met Axioncontinu en de Emigratie Generatie is een bijeenkomst ter afsluiting van het project Levende Verhalen georganiseerd. In een gezellige sfeer hebben alle deelnemers een boekje met mooie verhalen en foto’s gekregen.

>> In het kader 900 jaar Utrecht hebben wij met het Centraal Museum samengewerkt en een bijdrage geleverd bij het tot stand komen van de tentoonstelling “De gezonde stad”. Het is een mooie tentoonstelling geworden die de rest van het jaar nog te bezichtigen is.