Woongemeenschap

Qabila betekent “dorp” en staat voor woongemeenschap. Attifa heeft vergaande plannen voor een woongemeenschap, die een thuis moet gaan bieden aan migrantenouderen én aan een dertigtal huishoudens. Belangrijke aspecten voor deze woonomgeving zijn: geborgenheid, respect en zich thuis voelen.

Woongemeenschap migrantenouderen

Wonen in een kleinschalig appartementengebouw met mensen die uw cultuur kennen. Die dezelfde normen en waarden hebben. En die – net als u – nog lang actief, fit en gezond in het leven willen staan. Qabila staat voor lekker zelfstandig wonen én weten dat je bij elkaar kunt aankloppen als je ergens hulp bij nodig hebt. Naast uw eigen comfortabele woning is er een gezamenlijke ruimte voor het ontmoeten van uw buren. Met aandacht voor onderlinge ontmoeting, waar de bewoners gestimuleerd worden om samen activiteiten te ontplooien. Ook in de wijk, voor de wijk en met de wijk.

Maart 2017 brachten we ter inspiratie een bezoek aan el Andalus, een woongemeenschap voor migrantenouderen in Amsterdam. Hoe dat was lees je in dit nieuwsbericht >>>

Interesse?

Als u op de hoogte wilt blijven van de voortgang van het project, neem dan contact met ons op.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien