Up-project ‘spontane ontmoetingen’

Zooooo leuk!! Een groepje meisjes (begeleid door Al Amal) heeft aangegeven iets voor ouderen in de buurt te willen doen. Omdat de meiden van 10-13 jaar zich erg thuis voelen bij de media, was het idee om samen media te maken. Ouderen zijn daar vaak minder (of niet) in thuis en de meisjes kunnen de ouderen hierbij helpen. Andersom geven de jonge meiden aan te willen leren van de ouderen én zijn ze geïnteresseerd in de verhalen over vroeger.

Wij hebben de meisjes geholpen om in contact te komen met de dames van onze dagbesteding en inmiddels hebben zij elkaar al drie keer ontmoet. Op vrijdagmiddag doen ze gezamenlijk activiteiten en wat is dat gezellig. Zo zijn er vorige week samen spelletjes gespeeld (afwisselend een spelletje van vroeger en van nu) en vandaag zijn we naar buiten gegaan… naar de kinderboerderij. Maar ook willen de meiden graag praten over vroeger. Over waar de ouderen zijn opgegroeid, hoe hun leven er uit zag en hoe het was om naar Nederland te verhuizen.

De ontmoetingen zijn spontaan en superleuk. Er wordt wat afgelachen. Na iedere vrijdagmiddag kijken de dames van Attifa alweer uit naar de volgende ontmoeting. Eén van de meisjes vroeg afgelopen week of ze ook nog mag langskomen als het project is afgelopen. Het antwoord daarop was JA NATUURLIJK! Graag zelfs.

In totaal zijn er 7 ontmoetingen vanuit het Up project. Het project is een samenwerking van Miramedia, Al Amal, de bibliotheek Kanaleneiland en Attifa en is ontstaan omdat in Kanaleneiland-Zuid jongeren, ouderen en professionals aangeven dat de eenzaamheid van ouderen toeneemt. Er is (te) weinig contact tussen de jonge en oudere wijkbewoners.